Behandle undertrykk i mellomøret med Otovent®

De fleste barn lider av undertrykk i mellomøret på et eller annet tidspunkt i barndommen. Mellomørebetennelse har en tendens til å utvikle seg etter forkjølelse eller ørebetennelse. 7 av 10 barn opplever minst én episode med mellomørebetennelse før 4-årsdagen. Gutter rammes oftere enn jenter.
Otovent kan hjelpe!

Hva er undertrykk i mellomøret? (SOM)

Undertrykk i mellomøret oppstår når væske samler seg i mellomøret. Denne væsken er ikke puss, og ikke et tegn på infeksjon. Væskeansamlinger er vanligvis forårsaket av at membranen i trommehinnen svulmer opp slik at den ikke kan åpne seg og utjevne trykket. Dette skaper undertrykk som kan føre til at væske samler seg og delvis eller helt fyller mellomøret, noe som gjør trommehinnen mindre fleksibel. Hørselen er svekket og lydbølgene dempes. Det føles som om ørene dine er blokkert.

Hvordan vet jeg om barnet mitt har undertrykk i mellomøret?

Når væske samler seg i mellomøret, blir trommehinnen mindre følsom. Dette kan svekke hørselen fordi det hindrer lydbølger i å skape vibrasjoner i trommehinnen. Symptomene på undertrykk i mellomøret stammer ofte fra dette.

  • Redusert hørsel
  • Tale- og språkproblemer
  • Balanseproblemer

Hvordan bruke Otovent®

Otovent er et produkt, der kan bruges af voksne og børn, der ikke selv kan udligne trykket. Otovent bør altid bruges sammen med en voksen. Hver ballong kan brukes for opp til 20 oppblåsinger.

En lett tøying samt oppblåsing av ballongen før første bruk gjøres for å underlette behandlingen.

Koble

Fest ballongen til nesestykket. Hold den runde delen av nesestykket godt mot det ene neseboret. Lukk det andre neseboret med pekefingeren og sørg for at det er helt lukket.

Blås opp

Pust dypt, lukk munnen og blås forsiktig, men bestemt opp ballongen til ballongen er på størrelse med en grapefrukt (10-12 cm). Når ballongen er blåst opp, svelg noen ganger.

Gjenta

Gjenta prosessen med det andre neseboret. Behandlingen fungerer når du hører et ”klikk” i øret.