Prøv Otovent® for å utjevne undertrykk hos voksne

Hva er sekretorisk otitis media hos voksne?

Glue Ear (ellers kjent som Otitis Media with Effusion) er en vanlig medisinsk tilstand som påvirker hørselen. Dette kan resultere i kommunikasjonsutfordringer på jobb og sosiale vansker.

Hvilke symptomer bør jeg se etter?

Når væske samler seg i mellomøret, blir trommehinnen mindre følsom. Dette kan svekke hørselen og forårsake en rekke symptomer som øreverk og balanseproblemer.

  • Redusert hørsel
  • Svimmelhet
  • Øreverk
  • Balanseproblemer

Hvor vanlig er undertrykk i mellomøret hos voksne?

Omtrent 1/3 av de som lider av undertrykk i mellomøret er voksne. Tilstanden oppstår når trommehinnen fylles med væske i stedet for luft, vanligvis på grunn av forkjølelse. Etter en stund kan væsken bli tykk og påvirke hørselen din. Andre tilstander hvor Otovent kan være et nyttig hjelpemiddel er ved problemer med trykkutjevning ved flyging og dykking.

Hvordan kan Otovent®
hjelpe?

Otovent er en ikke-kirurgisk autoinflasjonsmetode. Ballongene som er inkludert i Otovent har en kontrollert motstand for å åpne trommehinnen som skal blåses opp gjennom nesen. Denne prosessen gjør at væsken kan forsvinne på et sikker måte

Hvordan bruke Otovent®

Otovent er et produkt, der kan bruges af voksne og børn, der ikke selv kan udligne trykket. Hver ballong kan brukes for opp til 20 oppblåsinger.

En lett tøying samt oppblåsing av ballongen før første bruk gjøres for å underlette behandlingen.

Koble

Fest ballongen til nesestykket. Hold den runde delen av nesestykket godt mot det ene neseboret. Lukk det andre neseboret med pekefingeren og sørg for at det er helt lukket.

Blås opp

Pust dypt, lukk munnen og blås forsiktig, men bestemt opp ballongen til ballongen er på størrelse med en grapefrukt (10-12 cm). Når ballongen er blåst opp, svelg noen ganger.

Gjenta

Gjenta prosessen med det andre neseboret. Behandlingen fungerer når du hører et ”klikk” i øret.